Nieuws

RheineWe bezochten bonobo’s in het Rhenen

Zoo Society leden enthousiast over Ouwehands Dierenpark in Nederland

Hoewel Ouwehands Dierenpark Rhenen misschien niet zo bekend is als die in Arnhem of Rotterdam, is het wel een van de grote en momenteel populairste dierentuinen van Nederland. Daarom trokken zaterdag talrijke leden van de Naturzooverein naar Rhenen.

In Rhenen vind je niet alleen de “grote dieren” zoals apen, olifanten, giraffen en vele soorten grote katten. Het is de enige dierentuin in Nederland die ook een paar reuzenpanda’s heeft. Helaas lagen deze panda’s te dutten toen wij een bezoek brachten aan Rheine.

Via een verhoogde hangbrug kon je beren en wolven bekijken die in het grote berenbos leefden.

Ik was vooral onder de indruk van de bonobo’s, die ik nog nooit “live” had gezien.

“De bonobo of dwergchimpansee is een primaatsoort uit de apenfamilie (Hominidae). Samen met zijn zustersoort, de gewone chimpansee, vormt hij het chimpanseegenus. Beide soorten zijn biologisch gezien het meest verwant aan de mens. De bonobo verschilt uiterlijk van de gewone chimpansee doordat hij duidelijk langere poten heeft, rozere lippen en een donkerder gezicht.” (wikipedia)