Nieuws

Feel-good plek voor plezier, rust en bezinning

Bedevaart van het Caritas Kinder- en Jeugdhuis op de Camino de Santiago in Noord-Spanje.

Rheine/Foncebadón. cpr. In het kader van het jaarlijkse project Pelgrimage23 beleefden 12 medewerkers van het Caritas Kinder- en Jeugdhuis en de Caritas Vereniging Rheine zes bijzondere dagen op de Camino de Santiago in Noord-Spanje. Het Europese Huis van Ontmoeting in Foncebadón bood de groep een feel-good plek om plezier te hebben, uit te rusten en te reflecteren. Dagelijkse impulsen en pelgrimstochten in de nabije en verre omgeving naar Santiago de Compostela maakten deel uit van het programma. “Hospitalero” Norbert Scheiwe stelde de Caritas pelgrims op basis van zijn decennialange ervaring in de regio in staat om diep inzicht te krijgen in de vele mogelijkheden die er op de “Camino” ook zijn voor kinderen, jongeren en medewerkers van de Duitse Caritas Kinder- en Jeugddiensten. Halverwege de pelgrimstocht nodigde de bisschop van het bisdom Astorga de groep uit in Astorga voor een gesprek, gevolgd door een bezoek aan een koffiebar. Op indrukwekkende wijze maakte de uitwisseling duidelijk hoe verschillend en toch ook samenbindend de wegen van Caritas en de Kerk zijn op regionaal, Europees en wereldwijd niveau. Korte teksten van Ulrich Schaffer over persoonlijke levensreizen verbonden de verschillende pelgrimservaringen van de deelnemers van dag tot dag. De pelgrimsgroet “Buen camino!” zal de reizigers nog lang vergezellen. Tegelijkertijd past het als motto voor de intensieve tijd samen, die inderdaad een goede reis was.

Foto Caritas Kinder- en Jeugdhuis: Caritas pelgrimsgroep met diocesane bisschop Mons. Jesús Fernández Gonzáles (midden) en samenwerkingspartner/vertaler Padre Gaspar Vega Fidalgo SAC (1e van rechts).