Nieuws

Leerlingen goed ontvangen in Leiria

Van Leiria meldt Klara Küpker van het Dionysianum; dinsdag 3.10.23

RheineNet als voor de leerlingen van Leiria een paar weken geleden in Duitsland, begon ook de eerste dag van de Rheinens met een bezoek aan de scholen in Leiria. Er waren bijvoorbeeld impressies van sportlessen of biologie. Na de lessen was er een ochtendsnack in de kantine, waar ze informatie uitwisselden over wat er in de ochtend was gebeurd.

Het programma werd vervolgd met een rondleiding door het schoolgebouw, georganiseerd door de Portugese studenten. Aan het einde van de schooldag werden de Duitse studenten verwelkomd door het hoofd van de Francisco Rodrigues Lobo High School.

Na de twee uur durende lunchpauze was er een ontmoeting met de burgemeester van Leiria, Gonçalo Lopes, en een korte rondleiding door het gemeentehuis. Aan het einde van de dag was er een dansles gepland waarbij zowel de Duitse als de Portugese studenten traditionele dansen zouden leren.

Bij de ontvangst door de burgemeester vertaalden José Azevewdor (2e van links) uit het Portugees…

…en Lisette Peirera.