Nieuws

GEDENKEN EN HERDENKEN – IN MEMORIAM 2023/2024

Gemeinsam präsentieren die Mitglieder des Arbeitskreises Gedenken und Erinnern den ganz neu herausgebrachten Flyer, in dem die aktuellen Veranstaltung für Herbst/ Winter 2023/2024 vorgestellt werden.

RheineAl vele jaren worden er in Rheine evenementen georganiseerd om de nationaalsocialistische tirannie en haar slachtoffers te herdenken. Verschillende initiatieven, organisaties en individuen die samenwerken in de werkgroep “Herdenken en gedenken”, onder toezicht van het persbureau van de stad Rheine, hebben voor deze herfst en winter opnieuw een aantal zeer verschillende evenementen voorbereid die ertoe moeten bijdragen dat de misdaden uit het nationaalsocialistische verleden en hun slachtoffers niet worden vergeten.

Al deze evenementen worden samen in een flyer aangekondigd. Om de flyer en de afzonderlijke evenementen te presenteren, kwamen alle betrokkenen nu bijeen en presenteerden hun projecten. Burgemeester Dr. Lüttmann bedankte de betrokkenen voor hun inzet en maakte duidelijk dat Rheine een zeer intensieve herinneringscultuur heeft en dat dit niet vanzelfsprekend is in een stad van deze omvang. De evenementen zijn gratis en alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om ze bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.Rheine.de.