Nieuws

Geweld tegen meisjes en vrouwen

Foto (Stadt Rheine) v.l.: Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Gaby Beckmann (Gleichstellungsbeauftragte der Stadt Rheine), Anja Verhoeven (stellv. Gleichstellungsbeauftragte), Martin Forstmann (TBR), Gabi Hinken (Gleichstellungsbeauftragte TBR)

Rode bank voor stadhuis vestigt aandacht op ernstig probleem

Rheine. Sinds deze week kunnen burgers plaatsnemen op een “Rode Bank” voor het Nieuwe Stadhuis. De “Rode Bank Actie” vraagt aandacht voor de kwestie “geweld tegen meisjes en vrouwen” en komt oorspronkelijk uit Italië. Inmiddels worden in veel steden bankjes in de signaalkleur rood neergezet om burgers bewust te maken van dit probleem.

Samen met Martin Forstmann, hoofd van de afdeling Wegenbouw bij de Technische Dienst Rheine (TBR), heeft de ambtenaar Gelijke Kansen van de stad Rheine, Gaby Beckmann, dit project nu ook geïmplementeerd in Rheine – zoals vele ambtenaren Gelijke Kansen momenteel doen in het district Steinfurt.

Burgemeester Dr. Peter Lüttmann wijst erop dat geweld tegen meisjes en vrouwen overal voorkomt, in alle sociale klassen en leeftijdsgroepen: “Het is voor ons allemaal moeilijk voor te stellen dat er slachtoffers van huiselijk geweld zijn onder vrienden, in de buurt of op het werk – maar laten we als samenleving samen kijken!”.

Aan de rode bank is een bord bevestigd dat de aandacht vestigt op de ondersteunende diensten die worden aangeboden door de hulplijn “Geweld tegen vrouwen”. Daar kan elke vrouw 24 uur per dag gratis advies krijgen onder het telefoonnummer 116 016 – inmiddels in 18 talen.