Nieuws

Bezoek van de zusterstad Bernburg

Im vergangenen Jahr radelte eine Gruppe aus Rheine und Borne zu dem Partnertag nach Bernburg. Engelbert Nagelschmidt und seine Mitradlerinnen und Mitradler wurden nach der Ankunft von Oberbürgermeisterin Dr. Sonja Ristow begrüßt. In diesem Jahr kommen die Bernburger nach Rheine, allerdings nicht mit dem Rad.

Rheine. Een delegatie van de zusterstad Bernburg wordt van 1 tot 3 oktober door de stad Rheine en de stedenbandvereniging verwacht voor de Bernburg dagen. Ook de nieuwe burgemeester Dr. Sonja Ristow (Die Linke) zal de Emsstadt voor het eerst bezoeken. Ristow werd op 17 oktober 2021 in een run-off verkiezing met bijna 70 procent van de stemmen gekozen als opvolger van de lang zittende burgemeester Henry Schütze.Na hun aankomst zal de stedenband de groep op zondag verwelkomen tijdens een diner. Op maandag 2 oktober staat eerst een rondleiding door de jubileumzouttentoonstelling in het Falkenhof op het programma. In de namiddag zal de groep de stad verkennen onder de deskundige leiding van locoburgemeester Karl-Heinz Brauer. Een bezoek aan de voormalige kazerne en de huidige bouwterreinen staat op het programma, evenals een rondleiding langs de grote investeringen in het industriegebied Noord.’s Avonds staat een gezamenlijke viering in het Salzsiedehaus op het programma. Vertegenwoordigers van de parlementaire fracties en leden van de stedenband zijn ook uitgenodigd. Burgemeester Dr. Sonja Ristow en burgemeester Dr. Peter Lüttmann zullen hulde brengen aan het partnerschap en de mogelijkheden voor de toekomst belichten. De avondviering wordt afgesloten met een receptie.Op nationale feestdag, 3 oktober, bezoekt de Bernburger samen met hun gastheren de Markt van Kansen rond het stadhuis. De jumelagevereniging zal daar ook aanwezig zijn met een stand en een loterij. In de namiddag reist de Bernburger dan terug naar zijn thuisstad.