Nieuws

Voetgangerscontrole in Rodde / kanaalhaven

Rheine. Aantrekkelijke, barrièrevrije voetpaden vormen niet alleen de basis voor zelfbepaalde mobiliteit, maar dragen ook bij tot een betere verblijfskwaliteit en veiligheid. Tegen deze achtergrond voert de dienst mobiliteit en transportplanning van de stad Rheine, in overeenstemming met een resolutie van de commissie bouw en mobiliteit, regelmatig voetgangerscontroles uit in de stedelijke gebieden van Rheine.

Het doel van een recente voetgangerscontrole, waaraan onder andere vertegenwoordigers van ouders, de seniorenadviesraad, de schoolvoogdenvereniging, de adviesraad voor mensen met een handicap en burgers uit Rodde en Kanalhafen deelnamen, is het opstellen van een catalogus met maatregelen om zwakke punten of gevaarlijke plekken weg te werken.

Ter voorbereiding op de inspectie werden de burgers uit Rodde/Kanalhafen gevraagd om tips te geven voor mogelijke verbeteringen. Martin Forstmann van de Technische Dienst Rheine kon de deelnemers aan de inspectie melden dat de eerste bouwwerkzaamheden al waren uitgevoerd. Langs de Kanalstraße werden op korte termijn stoepranden verlaagd, die nu voor meer veiligheid zorgen op de routes naar school.

De belangrijkste punten van de inspectie waren het onderzoeken van de situatie bij de spoorwegovergang, verschillende verbeteringsmogelijkheden voor het schoolbusverkeer en de situatie bij de spoorwegovergang in Rodde. Thomas Roling, hoofd mobiliteit en verkeersplanning, legde uit dat een verbreding van de spoortunnel, die zou kunnen worden uitgevoerd tijdens de nieuwbouw van de spoorbrug over het kanaal, helaas niet lukt vanwege de kosten. Om de situatie te verbeteren stelde de verkeersdeskundige echter voor om na de nieuwbouw een 2 m breed wandel-/fietspad onder de brug aan te leggen en de rijbaan te verlagen van 5,00 m naar 4,00 m. Dit zou de verkeersveiligheid voor scholieren en kinderen verbeteren. Dit zou de verkeersveiligheid voor scholieren, senioren en voetgangers in het algemeen aanzienlijk verbeteren.

Kleine gebreken die tijdens de inspectie werden geregistreerd, zullen op korte termijn door de Technische Dienst worden verholpen. Alle andere suggesties van de voetgangerscontrole in Rodde/Kanalhafen worden gedocumenteerd, geprioriteerd en voor overleg doorgestuurd naar de verantwoordelijke bouwcommissie.

De uitvoering van de voetgangerscontroles wordt voortgezet. Het volgende evenement vindt plaats in het voorjaar van 2024 in AltenRheine.

Foto: Stad Rheine