Nieuws

Eenheidsgraven op 3 oktober – Rheine doet ook weer mee

Rheine. Onder de hashtag #Einheitsbuddeln vindt het initiatief voor de Dag van de Duitse Eenheid weer plaats. Alle Duitse burgers worden opgeroepen om op 3 oktober een boom te planten. De stad Rheine doet ook dit jaar weer mee aan deze campagne en graaft mee.

Zodat iedereen mee kan graven, zullen de stad en TBR openbare plantgebieden voorbereiden. Daar kunnen burgers die mee willen doen hun persoonlijke boom planten in het plantvak bij Hünenborg. De gaten zelf hebben een diameter van ongeveer 20 cm en zijn ongeveer 30 cm diep. Dus iedereen die geïnteresseerd is en actief wil deelnemen aan het graven, kan inheemse bomen zoals esdoorn, berk, beuk of hazelaar meebrengen en deze op de Dag van de Duitse Eenheid in een van de voorbereide gaten planten. Breng je eigen plantgereedschap mee.

Daarnaast vragen de experts van de TBR ook dit jaar om geen exoten te planten, maar inheemse bomen te gebruiken, omdat die het beste passen bij de locatie en het klimaat. Het spreekt voor zich dat alle meegebrachte plantpotten en ander gereedschap weer worden meegenomen en thuis worden weggegooid. De permanente zorg voor de nieuwe bomen zal in de toekomst worden overgenomen door de groenafdeling van de Technische Dienst.