Nieuws

Kennismaken met vrijwilligerswerk

Ehrenamtliche bei der Vorsortierung von Lebensmitteln in der Rheiner Tafel.

Open dag bij Caritas sociaal warenhuis Brauchbar & Co.

Rheine.cpr. Op 30 september van 10.00 tot 14.00 uur opent het sociale warenhuis Brauchbar & Co. aan de Overbergstraße 8-10 in Rheine zijn deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk. Deze dag is ook de landelijke “Tag der Tafel” (Dag van de Voedselbank), die dit jaar voor de dertigste keer wordt gevierd. De Rheiner Tafel is ook gevestigd in het gebouw van het Sozialkaufhaus. Op deze dag presenteren de medewerkers en toegewijde vrijwilligers de vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij het Caritas Sozialkaufhaus. Het Sozialkaufhaus biedt een verscheidenheid aan activiteiten die kunnen worden afgestemd op verschillende interesses en vaardigheden. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld aan de slag als chauffeur, bij het voorsorteren van voedsel, in de kledingwinkel of aan de kassa in de sociale warenhuizen’. De vrijwilligers ter plaatse zijn beschikbaar om vragen over de voorziening te beantwoorden en hun verantwoordelijkheidsgebieden te beschrijven. Onder het genot van gegrilde worstjes en drankjes kan er in een ontspannen sfeer over deze onderwerpen worden gediscussieerd. De dag dient als gelegenheid voor uitwisseling en informatie, er wordt dus geen voedsel verkocht of uitgedeeld.