Nieuws

Kunst komt tot leven – opening van het balkon bij Falkenhof

„Salty Clouds“ am Treppenturm des Falkenhofes. Foto: Städtische Museen Rheine

Het is een verbinding tussen aarde en lucht: de kunstenaars David Mannstein en Maria Vill hebben de fotocollage “Salty Clouds” gerealiseerd op de trappentoren van het Falkenhof Museum. Wat op het eerste gezicht een wolk lijkt, blijkt bij nadere beschouwing een structuur van zoutkristallen te zijn. De foto speelt met de lichtheid van de wolken, die aan de zwaartekracht lijken te hangen, en de zwaarte van het zout, dat met grote inspanning uit de diepten van de aarde naar boven moet worden gehaald.

Op zondag 24 september van 16.00 – 18.00 uur wordt het balkon bij de trappentoren van het Falkenhof voor het eerst geopend. Bezoekers kunnen naar buiten stappen, zich midden in de “wolk” van zoutkristallen opstellen en zich door een professionele fotograaf laten fotograferen. Op deze manier komt de kunst tot leven en wordt deze steeds opnieuw geënsceneerd. De toegang is gratis. “Salty Clouds” is een van de kunstwerken van M. Vill en D. Mannstein, dat onder de titel “Paste Up History” tot 15 oktober te zien is op kastelen en paleizen op zeven locaties in de regio Münsterland.

Een openbare rondleiding door de nieuwe speciale tentoonstelling “Zout. Verhalen van het witte goud van Rheine” met tentoonstellingscurator Christiane Kerrutt (kosten 5 €). Informatie: 05971 – 939 712.