Nieuws

Tot slot naar Münster en Düsseldorf

Andrea Stullich (unten links) empfing die Gäste aus Leiria im Düsseldorfer Landtag.

Voor de laatste excursie bezochten ze samen met Duitse en Portugese leerlingen Münster. Clemens Schöpker gaf opnieuw een zeer persoonlijke rondleiding.

Het lWL staatsmuseum was ook een bestemming in Münster.

Na belangrijke historische bezienswaardigheden in Münster, zoals de kathedraal en de Friedenssaal (Vredeszaal), hadden de leerlingen vier uur de tijd om de stad van dichtbij te bekijken, te winkelen of iets te eten.

Leiria Op de laatste dag waren de leerlingen van Rheinete gast in Düsseldorf. Het CDU-parlementslid Andrea Stullich uit Mesum nam veel tijd voor het bezoek en leidde de gasten door het deelstaatparlement. Op de tribune van de plenaire zaal, in de ruimte van de staatspersconferentie en in de “Kaffeeklappe” (dit is de ruimte waar op plenaire dagen een drankje wordt genuttigd) was er volop gelegenheid om te praten over het politieke werk van de parlementsleden, de procedures in het deelstaatparlement en vooral over de taakverdeling tussen de federale regering en de deelstaatregeringen.

Clemens Schöpker van de partnerschapsvereniging begeleidde het bezoek. Vanaf de Landtag maakten de jongeren een wandeling naar de Rijn voordat ze direct doorgingen naar het vliegveld en teruggingen naar Portugal.