Nieuws

Nieuwe evenementenkalender

Ganz schön salzig. Foto: Karin Brockmann

Hands-on programma’s in de Falkenhof en in het useum Kloster Bentlage voor alle generaties

Naar aanleiding van de opening van de tentoonstelling “Zout. Verhalen over het witte goud van Rheine” in museum Falkenhof, hebben de gemeentelijke musea Rheine een nieuwe evenementenkalender gepubliceerd, die geldig is tot het einde van het jaar. Het beproefde programma richt zich op alle generaties en biedt praktische programma’s en rondleidingen in het kloostermuseum Bentlage, het zoutkookhuis en het museum Falkenhof.

Voor gezinnen zijn de familiemiddagen over het thema zout een bijzondere tip, vooral omdat deze evenementen elke maand gratis kunnen worden aangeboden: In Museum Falkenhof kunnen kinderen en hun begeleiders op 29 oktober het schilderen met zout en aquarel uitproberen; op 26 november worden met zout bijzondere kristallijne en creatieve objecten ontworpen; en op 17 december neemt een verhalenverteller jong en oud mee in de magische wereld van zoutverhalen. Tegelijkertijd kunnen bezoekers op deze dag in het atelier van het museum originele zelfgemaakte boeken maken en er zigzag leporellos van maken of ze in de juiste vorm nieten.

Op de tweede zondag van de advent, 10 december, is een bezoek aan het zoutatelier vooral de moeite waard voor gezinnen, want de kleine zoutmandjes en zoutzakjes met patronen die ze zelf hebben gevlochten voor hun eigen ingedampte zout zijn perfect om als kleine cadeautjes aan dierbaren te geven.

Boeiende achtergrondinformatie over de zouttentoonstellingen is ook beschikbaar tijdens de openbare rondleidingen, een historische lezing over steenkool als brandstof en tijdens het evenement “Spot on!” op 21 oktober, wanneer vers gerestaureerde kaarten en plattegronden van rond 1800 worden gepresenteerd in Museum Falkenhof.

En in het kloostermuseum Bentlage kunt u tijdens rondleidingen uw eigen kennis weer verdiepen en zo nog meer genieten van uw bezoek aan de “Westfaalse galerij” en de collectie over de geschiedenis van het klooster (08.10., 05.11., 03.12.23). Speciaal voor scholen in Rheine en omgeving is er dit kwartaal een speciaal museumeducatieprogramma voor drie leeftijdsgroepen, zodat het museum Falkenhof ook schoolklassen uitnodigt om de zouttentoonstelling te bezoeken. Gedetailleerde informatie over het aanbod is te vinden in de evenementenkalender op www.Rheine.de/falkenhof; de gedrukte kalender is onder andere verkrijgbaar in de gemeentelijke musea, bij de informatiebalie van het gemeentehuis en bij het kantoor van de RTV. Informatie: 05971 – 939 711.