Nieuws

Chocolade ticket begint

RheineBegin juliwerden de scholen in Rheine al geïnformeerd dat de stad Rheine een zogenaamd Schokoticket introduceert. Met dit ticket kan het voordelige Deutschland-Ticket worden besteld tegen de huidige prijs van 29 euro.

Voorwaarde voor de aankoop van een dergelijk ticket met korting is dat de leerlingen zijn ingeschreven op een school die onder auspiciën van de stad Rheine valt. Bovendien moeten de leerlingen hun hoofdverblijfplaats in Duitsland hebben. Bovendien moeten de leerlingen hun hoofdverblijfplaats in NRW hebben. Leerlingen die naar de avondschool Rheine gaan, kunnen ook een chocoladekaartje krijgen als ze voltijdleerlingen zijn, d.w.z. ‘s ochtends naar de school gaan, hun hoofdverblijfplaats in Rheine hebben en niet ouder zijn dan 18 jaar.

Er zijn verschillende opties om het ticket te bestellen: Ofwel kan het ticket gekocht worden via Regionalverkehr Münsterland GmbH (RVM)(https://www.rvm-online.de/deutschlandticket-schule). Het is belangrijk dat het schoolcertificaat wordt uitgeprint, ondertekend door de school en opnieuw wordt geüpload. Daarna kan de bestelling worden geplaatst. Voor bestellingen voor de maand oktober is het noodzakelijk dat de startdatum 01.10.23 op het certificaat wordt vermeld. Als u het certificaat niet per post, maar per e-mail wilt ontvangen, moet dit ook op het certificaat worden vermeld.

Bestellingen kunnen ook worden geplaatst via het bedrijf Veelker GmbH & Co.KG. Hiervoor moeten de leerlingen bij de school of de schoolleiding een bestelformulier aanvragen, dat vervolgens wordt ingevuld en met de handtekening van de school naar het transportbedrijf Veelker wordt gestuurd. De kaartjes worden dan verstuurd naar het e-mailadres dat op het formulier staat.

Als er al een ander abonnement (bijv. “Die Blaue”) is afgesloten via bovenstaande vervoersbedrijven en het is niet meer mogelijk om dit tijdig op te zeggen, dan worden leerlingen verzocht contact op te nemen met het betreffende vervoersbedrijf. De vervoersbedrijven zullen proberen alle bestellingen met een startdatum in oktober uit te voeren, de verwerkingstijd van de tickets zal naar verwachting een week vanaf de besteldatum in beslag nemen. Voor bestellingen met een begindatum vanaf november moeten de door de vervoersbedrijven vastgestelde deadlines worden aangehouden.