Nieuws

Kaderplan Stadscentrum 2.0

Burgerparticipatie op 25 september

RheineHoe moet onze binnenstad er in de toekomst uitzien? Niet alleen stadsplanners en externe planbureaus houden zich al jaren bezig met deze centrale vraag, ook burgers worden keer op keer actief betrokken en hebben een breed scala aan meningen en visies in te brengen.

Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, start nu de tweede fase van inspraak voor de actualisering van het binnenstadskaderplan. Op 25 september 2023, van 14.00 tot 19.00 uur, zijn alle geïnteresseerden van harte uitgenodigd om de Future Market City Centre op BornePlatz te bezoeken.

Vertegenwoordigers van de stad Rheine en het planningsbureau hartlockstädtebau nodigen uit voor dit open evenement en willen de voorbijgangers graag betrekken bij het idee- en planningsproces. “Kom gewoon langs en doe mee,” zegt Tessa Schupp, de verantwoordelijke stadsplanner van de stad Rheine, ter promotie van deze actiemiddag. “Want we willen veel ideeën, interesses, meningen en suggesties verzamelen over de voorgenomen projecten en maatregelen en bereiken dat zoveel mogelijk mensen van verschillende leeftijden en met hun verschillende interesses en wensen deelnemen aan de toekomstige ontwikkeling van onze stad Rheine,” vervolgt Schupp.

Voorkennis is niet nodig. Integendeel, ieders mening is belangrijk – jong of oud, scholier of student, gepensioneerde of werkende, Rheinenser of bezoeker. Hoe meer ideeën en wensen er binnenkomen, hoe beter de projecten kunnen worden gepland en uitgevoerd volgens de wensen van de mensen. Om iedereen een idee te geven van de locaties en de projecten, worden de ideeën en plannen tot nu toe opgehangen aan grote bouwhekken. Wie wil en tijd heeft, kan meedoen aan de discussies aan lange tafels of actief betrokken raken. Wie weinig tijd heeft, kan gewoon een ansichtkaart met zijn idee invullen en inleveren op Borne. Voor iedereen die niet direct ter plaatse kan zijn, start vanaf 25 september ook weer de online deelname, die te vinden is op www.Rheine.de/rahmenplan2. Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met Tessa Schupp – Afdeling Planning en Bouw – Tel. 05971 939 414 – Email: .