Nieuws

Vier koren – Honderdvoudige dank

Vier Bornse koren traden vandaag op in “Borne musiziet” om het 40-jarig bestaan van de stad te vieren. De vele honderden, vaak wisselende bezoekers van het straatfeest, spaarden een groot applaus voor de optredens niet.

“Born to Pop” bracht de boel op gang. Er werd voornamelijk Engelstalige popmuziek gezongen, maar ook een aantal Nederlandstalige nummers maakten deel uit van het repertoire, dat de hele periode van de jaren ’70 tot nu besloeg, van de Doobie Brothers tot Lady Gaga, van David Bowie tot Small Orchestra.

Het vrouwenkoor “Cantabile” had licht klassieke en lichte muziekklassiekers op het repertoire. Cantabile is een koor van de muziekschoolafdeling van “Kulturhuis De Bijenkorf”. Het vierde onlangs zijn 25-jarig bestaan.

Het Melbuul’n Piratenkoor viert in 2024 zijn 25-jarig jubileum. Het treedt op rond Borne, nu ook in Rheine. Ze hebben ook in Nordhorn, Wilhelmshaven, Bremerhaven en Paderborn gespeeld. Verkleed als echte piraten brachten ze zowel Nederlandse liedjes als Engelse en Duitse liedjes en shanty’s ten gehore. De “Kleine Kneipe” in het Nederlands liet het publiek swingen.

Het “Borns Kleinkoor” onder de bezielende leiding van dirigent Bram van der Beek vormde het rustige, inspirerende einde van deze concertmiddag. In de ruim 75 jaar van hun bestaan hebben ze een groot en zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Elk jaar is er het kerstconcert, dat meestal plaatsvindt in de Oude Kerk op Borne. Daarnaast biedt het Borns Kleinkoor een rijke selectie muziek in een Byzantijnse sfeer.

De nadruk ligt dit jaar vooral op een wat lichtere muziekstijl, waarbij de melodielijn vooral bij de tweede tenoren ligt. Ook het klassieke repertoire wordt niet verwaarloosd, want het koor zingt graag werken van Schubert, Haydn en Mozart.