Nieuws

Leerlingen krijgen een “warme” ontvangst

Gruppenbild mit portugiesischen und deutschen Schülerinnen und Schülern und Gasteltern.

21 jongeren nemen deel aan de uitwisseling tussen de zustersteden Rheine en Leiria (Portugal)

Rheine/Leiria. Een beetje “topsy-turvy wereld”. In Rheines tweelingstad in Portugal Leiria is het vandaag bewolkt met 24 graden. In Rheine schijnt de zon aan een wolkenloze hemel en is het 31 graden warm. Temperaturen die de 21 jongeren en hun begeleiders erg aan thuis doen denken.

Ze zijn gisteren aangekomen, de langverwachte jongeren uit de zusterstad Leiria. In uitwisseling met leerlingen van de Kaufmännische Schule, het Dionysianum en het Kopernikus-Gymnasium zullen de 21 jongeren en hun begeleiders tot aanstaande donderdag een interessante tijd doorbrengen in Rheine. Het tegenbezoek aan Leiria vindt plaats in oktober.

Beschikbaar voor vragen van de studenten (vanaf links): Reinmund Gausmann, Fabian Lenz, Lisete Perreira en haar man Toni evenals “hoofdorganisator” Clemens Schöppker van het bestuur van de stedenband.

Traditiegetrouw stond er op de eerste dag een receptie in het stadhuis op het programma. Locoburgemeester Fabian Lenz had de gasten uitgenodigd op het stadhuis. Het hoofd van Sociale Zaken, Reimund Gausmann, informeerde de studenten over de gebieden school en jeugd.

Tot slot gingen ze naar het stadhuis. Van hieruit kregen de jongeren een prachtig overzicht van hun gaststad.