Nieuws

Straatfeest met “Borne maakt muziek

Die Gruppe „Born to pop“ beginnt mit dem Konzert ab 14 Uhr.

Vier koren uit de Patnerstadt treden zondag vanaf 14.00 uur op op het Borneplein.

Rheine. Internationale popklassiekers, shanty’s en piratenliederen, werken van Mozart en Schubert en lichte klassiekers uit de lichte muziek – er is zondag om 14.00 uur in het centrum van de stad voor elk wat wils: “Borne maakt muziek”. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de stedenband heeft de stedenbandvereniging Rheine muziekgroepen van Borne uitgenodigd om zondag voor muzikaal entertainment te zorgen tijdens het straatfeest op het Borne-plein. Vier uur lang kunnen bezoekers genieten van koffie en gebak en meezingen en klappen met de muziek. Roland Busch, lid van de legendarische Münster groep “Sechszylinder”, zal het programma leiden.

Maar eerst zullen de burgemeesters van de twee zustersteden, Jan Pierik en Dr. Peter Lüttmann, het evenement aftrappen. Zij zullen het evenement openen en, nadat ze de gasten welkom hebben geheten, een grote jubileumtaart aansnijden. Wie niet helemaal aan zijn trekken komt, kan kiezen uit een ruime selectie. Er is koffie en cake in overvloed.

De 25 leden tellende groep “Born to pop” zal de avond beginnen. Zij zingen voornamelijk Engelstalige popmuziek, maar ook een aantal Nederlandstalige nummers staan op het repertoire, dat de hele periode van de jaren zeventig tot nu beslaat, van de Doobie Brothers tot Lady Gaga, van David Bowie tot Small Orchestra. De vier- tot zesstemmige vocale arrangementen worden gedirigeerd en instrumentaal ondersteund.

Melbuul’n Piratenkoor

Het “Melbuul’n Piratenkoor” viert zijn 25e verjaardag in 2024. Het treedt op rond Borne, nu ook in Rheine. Ze hebben ook in Nordhorn, Wilhelmshaven, Bremerhaven en Paderborn gespeeld. Verkleed als echte piraten brengen ze zowel Nederlandse liedjes als Engelse en Duitse liedjes en shanty’s ten gehore.

Het vrouwenkoor “Cantabile” heeft licht klassieke en lichte muziekklassiekers op het repertoire. Cantabile is een koor van de muziekschoolafdeling van “Kulturhuis De Bijenkorf”. Het vierde onlangs zijn 25-jarig bestaan.

Elke maandagavond komen 25 enthousiaste mannen van het Borns Kleinkoor samen om te zingen onder de bezielende leiding van dirigent Bram van der Beek. In de ruim 75 jaar van hun bestaan hebben ze een groot en zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Elk jaar is er het kerstconcert, meestal gehouden in de Oude Kerk op Borne. Daarnaast biedt het Borns Kleinkoor een rijke selectie muziek in een Byzantijnse sfeer.

De nadruk ligt dit jaar vooral op een wat lichtere muziekstijl, waarbij de melodielijn vooral bij de tweede tenoren ligt. Ook het klassieke repertoire wordt niet verwaarloosd, want het koor zingt graag werken van Schubert, Haydn en Mozart.

De jumelagevereniging hoopt veel bezoekers van Borne, gasten van Trakai en uitwisselingsstudenten van Leiria te mogen verwelkomen op dit evenement. Het evenement eindigt rond 18.00 uur.