Nieuws

Skatepark São Romão start werkzaamheden op de 7e

De renovatiewerkzaamheden aan het skatepark in São Romão beginnen op maandag 7, met als doel de veiligheidsomstandigheden te verbeteren voor het beoefenen van de verschillende sporten die er beoefend kunnen worden.

Het skatepark werd in 2006 in gebruik genomen en heeft een oppervlakte van ongeveer 2.265 m2. Op dit moment vertoont de ruimte verouderde apparatuur, slijtage en degradatie als gevolg van intensief gebruik en de natuurlijke veroudering van de constructiematerialen.

Het doel is om de voorwaarden te creëren voor een duurzame ontwikkeling ter ondersteuning van sport en vrije tijd, om de verschillende sporten veilig te kunnen beoefenen en tegelijkertijd de nabijheid tussen de verschillende leeftijdsgroepen te bevorderen.

De veiligheidsomstandigheden zullen op het hele terrein van de uitrusting worden verbeterd door elementen/obstakels te creëren die de bestaande risico’s voor de gebruikers wegnemen.

Met een deadline van 90 dagen en een investering van 152.901,41 euro is het de bedoeling om een speeltuin van het “straat”-type te creëren, geïnspireerd op straten in de stad, d.w.z. met podia, afdalingen, leuningen en andere obstakels die een situatie kunnen nabootsen die lijkt op een stadsontwerp, met het leggen van zeer bestendige vloeren en het aanpassen, heraanpassen en bouwen van obstakels.