Nieuws

Gemeente Leiria start campagne om gebieden die door de branden zijn getroffen te herbebossen

De gemeente Leiria lanceert in samenwerking met de parochieraden van Arrabal en Caranguejeira een campagne om de gebieden die getroffen zijn door de branden van deze week te herbebossen.

De campagne – Reforest Leiria – heeft als doel bomen te helpen planten in de 440 hectare bos die zijn verwoest door de branden, waarbij naar schatting ongeveer 3.200 ton CO2 in de atmosfeer is vrijgekomen.

“In plaats van de balans op te maken of te treuren over de verliezen die de branden hebben veroorzaakt, is het belangrijk om nu vooruit te kijken en te beginnen met het herstellen van de getroffen gebieden,” stelt de burgemeester van Leiria, Gonçalo Lopes, en hij voegt eraan toe dat zowel de gemeente als de lokale raden zeer betrokken zijn bij deze campagne, waarbij eerst de eigenaren van de getroffen grond moeten worden geïdentificeerd om te bepalen op welke manieren zij kunnen worden ondersteund.

In de komende dagen zullen de voorwaarden worden vastgesteld waaronder de campagne zal worden uitgevoerd, in het bijzonder de definitie van de soorten die kunnen worden gedekt.

Eigenaren van onroerend goed die getroffen zijn door de branden en geïnteresseerd zijn in deelname aan deze campagne kunnen contact opnemen met de gemeente via e-mail op .

Informatie over de herbebossingsacties en de manieren waarop ze kunnen deelnemen zal te zijner tijd worden vrijgegeven.