Nieuws

Met de Fietze naar Borne

Nadat de vrienden van Borne in mei de barbecue in het stadspark als bestemming hadden, gingen de stadspartners van Rheine vandaag op weg naar de “Melbuul’n Dag’n” in Borne. Stipt om 9.00 uur verzamelden zo’n 50 fietsers zich op het Borneplein voor het stadhuis om onder leiding van Engelbert Nagelschmidt op weg te gaan richting Nederland. Dit markeert ook de “ride-in” op de noordelijke route van het nieuwe “Vriendenweg” fietspad, dat werd ontwikkeld ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de stedenband tussen Borne en Rheine.

De voorzitter van de stedenband, Reiner Wellmann, verwelkomde de leden en vrienden van de stedenband op het marktplein. Nadat organisator Engelbert Nagelschmidt wat uitleg had gegeven over het fietsen in zo’n grote groep, ging de tocht verder langs de Ems richting Borne.