Nieuws

Speelmiddag in Schotthock: een weide vol plezier en spelletjes

Rheine. Afgelopen zondag werd voor de tweede keer een speelmiddag gehouden in het Walshagenpark in Schotthock. Meer dan 150 kinderen kwamen met hun familie naar het park om een kleurrijke en gevarieerde middag door te brengen. Met een reuze Jenga, Vikingschaak, spikebal, parcours of met hoelahoepen kon iedereen zich onder de beste weersomstandigheden uitleven. Daarnaast konden de kinderen artistiek bezig zijn met verf en doeken. De families zorgden zelf voor het fysieke welzijn: Velen namen de uitnodiging aan en brachten dekens en een heerlijke picknick mee. Degenen die behoefte hadden aan een koele verfrissing genoten van een heerlijk ijsje.

De middag werd georganiseerd door IG Schotthock. De jeugd- en gezinsdienst, de jeugdkunstacademie, het drugshulpverleningscentrum Rheine, het project go netwerk Rheine, het jongerencentrum Underground en het team begeleiding en begeleiding allochtonen van de stad Rheine hadden de buitenspelen meegenomen om een laagdrempelig vrijetijdsaanbod in Schotthock te creëren.

Uiteindelijk waren ouders, kinderen, jongeren en IG-Schotthock het erover eens: Dit moet nog een keer gebeuren.