Nieuws

Dierentuinvrienden drukken op de schoolbank

Schön eingefügt in die Umgebung wurde die neue Zopschule.

Na de Corona-pauze had het bestuur van de NaturZoo-vereniging de leden weer uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdagavond. 100 geïnteresseerden kwamen kennis nemen van de laatste ontwikkelingen van hun vereniging.

Voorzitter Georg Friemel-Brüggemann (l.) en dierentuindirecteur Achim Johann verwelkomden de leden bij de ingang.

Dit jaar stond de nieuwe dierentuinschool in het middelpunt van de belangstelling. Dierentuindirecteur Achim Johann herinnerde eraan dat het gebouw van de oude dierentuinschool zo zwaar was aangetast door houtworm dat het niet meer mogelijk was om het te renoveren. Het nieuwe gebouw is gebouwd op hetzelfde terrein en is uitgerust met de nieuwste technologie en de nieuwste educatieve normen voor dierentuinen.

De leden konden dus in verschillende groepen “op de schoolbanken drukken” en de faciliteit leren kennen. Niet alleen het oude krijtbord verdween en werd vervangen door een modern “whiteboard”. Whiteboards zijn de verdere ontwikkeling van het klassieke schoolbord en horen thuis in een modern klaslokaal. Ze hebben de voordelen van het schoolbord, zoals gemakkelijk afvegen, magnetische hechting en een zeer lange levensduur. Daarnaast dienen whiteboards ook als projectievlak voor beamers en maken ze gedetailleerdere etikettering mogelijk.

De bezoekers konden zich ook vergapen aan een met licht overgoten multifunctionele ruimte. In de toekomst zal hier ook een terrariumtentoonstelling komen, die toegankelijk zal zijn voor alle bezoekers van de dierentuin. In deze ruimtes moet vooral het thema van de ontwikkeling van de biodiversiteit aanschouwelijk worden gemaakt.

Zoals overal in de bouw zijn er veel problemen geweest die tot aanzienlijke vertragingen hebben geleid, legde Johann uit. Daarom is het nog niet mogelijk om een openingsdatum voor de nieuwe dierentuinschool vast te stellen.