Nieuws

Zomeravondlezingen – een literaire wandeling

Foto (©Stadtbibliothek): Bei den Sommernachtslesungen werden den Gästen von fünf verschiedenen Vorleserinnen und Vorlesern kleine Ausschnitte präsentiert.

Rheine. Een zwoele zomeravond, leuk gezelschap en een handvol verhalen: Dat zijn de ingrediënten voor de Zomeravondlezingen van de Stadsbibliotheek. Op een nazomeravond kunnen gasten van het evenement de omgeving van de tussentijdse locatie verkennen en tussendoor luisteren hoe lezers van Rheine kleine hapjes voordragen. Otto Pötter, Friedel Theismann, Indra Hasenclever, Helga Streffing en Karlheinz Uhlenbrock – geen onbekenden voor Rheine en de bibliotheek – zullen deelnemen. Op elk station van de wandeling wordt 10-15 minuten besteed aan het beluisteren van elk een fragment. Daarna wordt er gewisseld – er zijn in totaal vijf stations gepland. Er zal ook voor verfrissingen worden gezorgd in de vorm van een drankpost. Tickets zijn vanaf 9 augustus 2023 gratis verkrijgbaar in de stadsbibliotheek. De zomeravondlezingen vinden plaats op vrijdag 1 september, vanaf 19:30 uur, trefpunt is in de stadsbibliotheek.