Nieuws

Stad Rheine investeert in de mobiliteit van kinderen en jongeren

Foto (v.l.n.r.): Raimund Gausmann, Beigeordneter, Wiebke Gehrke, Fachbereichsleiterin, Elke Angerhausen und Sandra Jürriens, Schulverwaltung,

Rheine. Het schooljaar 2023/24 staat in de startblokken en brengt positieve veranderingen met zich mee wat betreft de mobiliteit van leerlingen: “Alle leerlingen die recht hebben op een reiskostenvergoeding voor scholieren zullen in het komende schooljaar een Deutschlandticket ontvangen,” kondigt wethouder Raimund Gausmann aan. Hiermee kunnen ze naast het reizen naar school gebruik maken van al het lokale vervoer in Duitsland. Het ticket wordt in de 33e kalenderweek rechtstreeks aan de scholen geleverd en uitgedeeld aan de betrokken leerlingen. Er zal een controlevrije overgangsperiode zijn tot 21.08.2023, waarin leerlingen het lokale vervoer kunnen gebruiken om van en naar school te reizen zonder ticket.

Voor alle leerlingen die tot nu toe geen ticket hebben ontvangen, bestaat de mogelijkheid om in de toekomst een zogenaamd Schokoticket aan te schaffen. Een Schokoticket is een regulier Deutschlandticket dat gekocht kan worden tegen een kostprijs van 29,00 euro. “We willen het voor leerlingen mogelijk maken om milieuvriendelijk en duurzaam mobiel te zijn,” legt Wiebke Gehrke, hoofd van het ministerie van Onderwijs, Sociale Zaken, Migratie en Integratie, uit. Naar verwachting zal het vanaf 01.10.2023 mogelijk zijn om het zogenaamde Schokoticket te kopen in Rheine.

De stad Rheine investeert hiermee de besparing van ongeveer € 200.000 die het gebruik van het Deutschlandticket oplevert voor leerlingen die recht hebben op vergoeding van schoolreiskosten. “Een sterk signaal voor een kind- en jeugdvriendelijke stad Rheine”, vat Raimund Gausmann samen.

Contact voor vragen: tel. 05971 939-285 of 939-168, e-mail: