Nieuws

Het reserveren voor de eendenrace is begonnen

Foto (Stadt Rheine): v.r.: Niklas Schauerte, Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann, Johanna Eilting und Andreas Wewel

Rheine. Voor de eendenrace op de Ems op zondag 10 september 2023 om 15:45 uur kunnen nu race-eenden worden gekocht of, beter gezegd, geadopteerd. Bij de adoptie voor 5 € per eend ontvang je een lot met het startnummer en een eend als aandenken. Een eend met jouw startnummer wordt op de dag van de race voor je te water gelaten door de organisator. De start is bij de Nepomuk-brug, de finish is weer bij de Emsbühne. De snelste eenden geven hun adoptanten interessante en waardevolle prijzen. Dit jaar zijn de eenden in verschillende variaties ontworpen als hotelbeljongens en benzinestationbedienden. Een absolute noviteit is dat er naast de bekende plastic eenden nu ook duurzame houten eenden uit de PolarStern werkplaats kunnen worden gekocht. Deze zijn CE-gecertificeerd en zelfs goedgekeurd als kinderspeelgoed. Johanna Eilting, Niklas Schauerte en Andreas Wewel presenteerden het huidige assortiment aan burgemeester Dr. Peter Lüttmann. “Voor mij heeft het evenement al een cultstatus en daarom ben ik blij dat ik ook dit jaar weer beschermheer ben,” zei de burgemeester, die de kans niet aan zich voorbij liet gaan om direct een paar eenden te kopen.Alle opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan verschillende hulporganisaties en projecten. Het succes spreekt voor zich. Vorig jaar werden er 3.500 eenden verkocht, maar het ambitieuze doel is om dit jaar de grens van 4.000 eenden te doorbreken. “Een grote dank gaat uit naar Rheine.Tourismus.Veranstaltungen e. V. als medeorganisator en naar de brandweer, de DLRG en de kanovereniging Rheine voor hun geweldige ondersteuning,” benadrukt Johanna Eilting. Voor meer informatie, met name over de talrijke voorboekingspunten en de prijsuitreiking, kunnen geïnteresseerden terecht op de homepage van de organisatoren (Ronde Tafel en Ladies’ Circle) op www.entenrennen-Rheine.de