Nieuws

Tatüü, tataaaa – de brandweer is er!

Das Spezialsternstündchen am vergangenen Freitag bot nicht nur für die kleinen Zuhörerinnen und Zuhörer einen tollen Einblick in die Arbeit der Feuerwehr.

Speciale sterrenkijkuren in de stadsbibliotheek in samenwerking met de brandweer Rheine

Rheine. Eigenlijk blijft de grote poort naar de personeelsparkeerplaats van de Stadsbibliotheek altijd gesloten. Maar afgelopen vrijdag stond hij ‘s middags wagenwijd open – met een goede reden: Dennis Sterthaus van de brandweerkazerne in Rheine moest met de grote brandweerauto de achtertuin in kunnen rijden. En hij ontmoette grote, nieuwsgierige kinderogen. Meer dan 100 jonge en oude gasten kwamen naar het speciale sterrenuurtje in de tussentijdse bibliotheek. Er was veel te ontdekken: Wat de brandweer eigenlijk de hele dag doet, welke apparatuur en materialen er in zo’n auto vervoerd moeten worden en waarom je bij brand niet via WhatsApp kunt communiceren? En wie kan eigenlijk zeggen hoeveel badkuipen water er in een brandweerauto passen?

Passend bij het thema las vrijwilligster Margarete Gude voor over Fips uit het boek “Fips Feuerwehr”. Een kleine brandweerauto waar de grotere auto’s medelijden mee hebben omdat hij zo klein is. Dan, bij een bosbrand, kan Fips laten zien waar ze van gemaakt is. Ze komt op de plaats van de brand, terwijl de andere auto’s te groot voor haar zijn.

Na het verhaal mochten de kinderen, zoals altijd, een glitterster ophalen voor in hun voorleesboekje. Deze keer waren er ook kleine buttons, met een brandweerautootje erop natuurlijk, passend bij de gelegenheid.

Rond 16.00 uur was het afgelopen en werd de grote poort naar de achtertuin weer gesloten na een spannend, opwindend en geweldig bijzonder sterrenuur.