Nieuws

Fundamenten voor menselijkheid en solidariteit

Foto Caritas Rheine: Für ihr langjähriges Engagement in der Kirche und Caritas wurden zwölf Mitarbeitende der Caritas Rheine mit Caritas-Ehrenzeichen ausgezeichnet.

Medewerkers geëerd voor 25 en 40-jarig dienstverband met Caritas Ereteken

Rheine. cpr. Tien medewerkers van Caritas Vereniging Rheine werden door de Caritas bestuursleden Dieter Fühner en Ludger Schröer en de personeelsvertegenwoordigers, vertegenwoordigd door Heinz Esders, onderscheiden met het Caritas Ereteken voor hun jarenlange inzet voor een kerkelijke vereniging.

In zijn welkomstwoord benadrukte bestuurslid Dieter Fühner de grote en betrouwbare betrokkenheid van de medewerkers die al vele jaren in dienst zijn. “Caritas staat voor menselijkheid en solidariteit, en jullie leggen met jullie dagelijkse werk de basis voor deze waarden. Voor een samenleving waarin mensen in nood hulp en hoop vinden,” zei Fühner. In hun vele dienstjaren bij Caritas hebben de jubilarissen veel meer gedaan dan alleen hun plicht vervullen. Ze hebben hun hart en persoonlijkheid in hun werk gelegd en zijn “een belangrijke steun voor de vereniging en voor hen die onze hulp nodig hebben” geworden. Heinz Esders van de personeelsvertegenwoordiging bedankte de collega’s ook voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun werk.

Na de persoonlijke laudatio’s overhandigden Caritas-bestuursleden Dieter Fühner en Ludger Schröer samen met Heinz Esders namens de Duitse Caritas Vereniging en de Diocesane Caritas Vereniging Münster de Caritas eretekens, bloemen en een waardebon voor de KAFFEEHAUS aan de jubilarissen. De kleine ceremonie werd muzikaal begeleid door Jürgen Löbbers.

De volgende medewerkers werden geëerd voor hun 25-jarige kerkelijke carrière:

Monika Hoch, Angelika Schürmeyer, Michael Wojtulek (bejaardentehuis Caritas-Marienstift), Beate Liebing, Nicole Müller-Wenzlaff, Maria Schütz (afdeling Kinder-, Jeugd- en Gezinsbegeleiding), Thomas Nacke, Marianne Veerkamp (Caritas-Emstor Werkplaatsen) en Hendrik Wulf (Centrale Diensten). Beate Koopmeiners (Jacob-Meyersohn-Wohnverbund) werd geëerd voor 40 jaar.