Nieuws

Kalmte brengen in moeilijke situaties

Im Rahmen einer Feierstunde erhielt Annette Backenecker zu ihrer Verabschiedung in den Ruhestand von Caritas-Vorstand Ludger Schröer die silberne Caritas-Ehrennadel.

Caritas Rheine: Annette Backenecker gepensioneerd met de zilveren erepenning van Caritas

Rheine.cpr. Na vele jaren van inzet in het werk voor kinderen, jongeren en gezinnen en meest recentelijk in de adoptie- en pleegkinderendienst van de Caritas Vereniging Rheine, werd Annette Backenecker tijdens een ceremonie in het koffiehuis door het bestuur Ludger Schröer, directie, collega’s en begeleiders uitgezwaaid.

In zijn lofrede prees Ludger Schröer haar grote betrokkenheid bij het werk van Caritas Rheine. “Je brengt rust in moeilijke situaties en overtuigt met je deskundigheid, betrouwbaarheid en hartelijke benadering,” zei Schröer. Als erkenning voor haar bijzondere inzet overhandigde hij de medewerkster namens de Duitse Caritas Vereniging en de Diocesane Caritas Vereniging van Münster de Caritas erespeld in zilver.Annette Backenecker begon haar werk bij de Caritas Vereniging Rheine in 2002 als medewerkster in de jeugdhulpverlening voordat ze in 2004 overstapte naar de sociaal-pedagogische gezinshulp. Van 2011 tot haar pensioen werkte ze als consulent in de adoptie- en pleegkinderenservice.