Nieuws

Benefietconcert in de St. Mary’s kerk

Chorleiter Ralf Kötting mit einem Teil der Voices bei der Spendenübergabe an die Hospizkoordinatorin Petra Winter von der Caritas Rheine.

Popkoor Voices overhandigt donatie aan oecumenisch ambulant hospice van Caritas Rheine

Rheine.cpr. Het popkoor Voices kan het oecumenisch ambulant hospice in Rheine steunen met een donatie van 1.240,50 euro. In een benefietconcert in de Mariakerk in Rheine gaven de Voices samen met de koren “Melodize+” uit Ladbergen en “Die Liederlichen” uit Ibbenbüren een klein maar fijn concert. Het programma werd muzikaal aangevuld met een intermezzo van Janina Benner. Het concert ging van een lichtvoetig “Feeling groovy” over een sensueel “Something remains” tot een overtuigend “It`s My Life”.

Tijdens het evenement brachten de hospicecoördinator Petra Winter en de twee vrijwillige begeleiders Gabriele Berkemeier en Thomas Kamp verslag uit over het aanbod van het ambulante hospicewerk en vulden dit aan met persoonlijke ervaringen van de meelevende begeleiders. Het was een al met al geslaagd evenement, dat door het publiek met veel applaus en donaties werd beloond. Dankzij de financiële steun van drukkerij Schröerlücke uit Ladbergen en het Heimatpower-project van de Kreissparkasse Steinfurt waren alle kosten voor het drukken van posters en de uitgaven voor techniek en andere apparatuur vooraf gedekt.

Alle opbrengsten van deze avond konden daarom volledig worden doorgegeven aan het oecumenische ambulante hospice. Het geld zal worden gebruikt voor de training en bijscholing van de vrijwilligers van het hospice. Nogmaals hartelijk dank aan alle betrokkenen!