Nieuws

Sterrenuur buiten: Fips Brandweer

Foto: ©annette betz

Rheine. Er wacht de gasten een heel bijzonder sterrenuur, uitzonderlijk op een vrijdag. In samenwerking met de brandweer Rheine wordt op 14 juli het thematisch toepasselijke prentenboek “Fips Feuerwehr” (Fips de brandweer) voorgelezen. Fips is een brandweerauto die te klein is en medelijden heeft met de grote voertuigen. Gelukkig vindt de vrolijke Fips dat helemaal niet erg – ze doet gewoon haar werk en helpt waar ze kan. Als de andere voertuigen het niet redden bij een grote brand, kan Fips haar moed bewijzen. Hoe de missie afloopt en wat je allemaal bij de brandweer moet doen, onthult Margarete Gude aan alle jonge en oude luisteraars in het Sternstündchen voor kinderen vanaf 4 jaar – verrassingen gegarandeerd. Na het voorlezen leren de kinderen iets over de brandweer en haar werk en kunnen ze een brandweerauto van dichtbij bekijken.

Het evenement vindt buiten plaats, dus vraag alle deelnemers om een picknickkleed mee te nemen. Het Starlight Hour vindt plaats op vrijdag 14 juli 2023, zoals gebruikelijk om 15:20 uur in de gemeentelijke bibliotheek, Osnabrücker Straße 84.

De toegang is gratis, maar groepen wordt gevraagd zich aan te melden via 05971/939 160.