Nieuws

Optreden van de Red Heads BigBand in het Stadtpark in Rheine

Foto (© Stefan Kleemann): Die Red Heads-BigBand freut sich auf ihren ersten Auftritt 2023 im Stadtpark Rheine.

Rheine. Onder leiding van Stanislaw Nakielski treden 18 muzikanten van de Red Heads Big Band op zondag 9 juli vanaf 16.30 uur op in het Stadtpark in Rheine. Er worden klassiekers en arrangementen van bekende titels gespeeld, van swing tot latin en rock. Composities van Henri Mancini, Lalo Shiffrin, Neal Hefti voor het Count Basie Orchestra en Glenn Miller zijn vertegenwoordigd, evenals titels van Santana, Earth, Wind & Fire, Jimmy Davis, John Kander of Kurt Weill. De Red Heads kijken uit naar hun eerste optreden in 2023 na een lange speelpauze. Met name de kenmerkende jaarlijkse Swinging Christmas Session op een donderdagavond in december, die bij de vele toeschouwers zeer bekend is, heeft inmiddels een cultstatus bereikt in Rheine.

De Stadtparkconcerten vinden van eind mei tot eind augustus elke tweede en vierde zondag plaats in het Stadtpark Rheine. De toegang is gratis. De toegang is gratis. Je kunt naar de muziek luisteren onder het genot van een kopje koffie in het Stadtparkrestaurant. De Stadsparkconcerten worden georganiseerd door de Culturele Dienst van de stad Rheine. De stad wordt bij de organisatie ondersteund door Schürmann Catering und Eventmanagement en de Stadtparkverein Rheine. Het volledige concertprogramma en meer informatie zijn te vinden op www.Rheine.de/stadtparkkonzerte.