Nieuws

Samen op de fiets naar Borne

Ontdek nieuwe fietspadverbinding “Vriendenweg” op 26 augustus vanaf Rheine

Rheine. De ontwikkeling van de Vriendenweg, een nieuwe fietspadverbinding tussen Rheine en Borne, is een van de belangrijkste projecten van de jumelagevereniging Rheine in het jaar van haar 40-jarig bestaan. Met een groep fietsers van Rheine vindt de inwijding van het nieuwe pad nu plaats op 26 augustus vanaf de Duitse kant. Op 26/27 augustus vindt op Borne de Melbuuln-Daagn plaats – een traditioneel evenement met veel entertainment, muziek en culinaire aanbiedingen. De Rheiner groep start op 26 augustus (zaterdag) in de ochtend onder leiding van Engelbert Nagelschmidt en andere actieve leden van de ADFC. In een gematigd tempo bereiken ze na 64 kilometer Borne en een pauze aan het begin van de middag. In de zusterstad wacht de bezoekers van Rheine een kleurrijk amusementsprogramma. De terugreis ‘s avonds is ofwel met de bus – de fietsen worden vervoerd in een aanhanger (kosten ca. 15 euro). Of met de trein vanuit Hengelo, die elk uur tot 22.00 uur in de richting van Rheine rijdt en ook fietsen vervoert. Sommige fietsers fietsen op zondag het noordelijke deel van de Vriendenweg terug naar Rheine. Zij overnachten in hotels op Borne en in de omgeving.Veel leden van de stedenbandvereniging doen mee. Er zijn echter nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelding bij de afdeling pers en stedenbanden van het gemeentebestuur per e-mail: heike.born @Rheine.de.