Nieuws

Vakantieprogramma van de gemeentelijke musea

Beim Wiegen des selbstgesiedeten Salzes - Städtische Museen Rheine

Hoera, de zomervakantie is begonnen! En nu? Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in creatieve vormgeving of spannende ontdekkingen hebben de gemeentemusea vanaf de eerste week van de vakantie een gevarieerd cursusaanbod – zowel in Museum Falkenhof, in Museum Kloster Bentlage als ook in de zoutwerkplaats.

In de vakantiecursus staan penselen en glasverf klaar om gebruikt te worden..

De cursus begint ‘s ochtends op dinsdag 27 juni. Kinderen van 10 tot 14 jaar kunnen in het Falkenhof Museum proberen op glas te schilderen en omgekeerd glasschilderen. Het museum heeft een geweldige collectie historische glasobjecten. Bijzonder indrukwekkend zijn de vele vondsten uit het lang begraven grachtensysteem dat onder het Falkenhof liep. Hier doen de cursisten leuke ideeën op voor het maken van hun eigen glasobjecten. Soms worden vazen versierd met plantaardige of geometrische patronen, soms wordt de zeer speciale historische techniek van omgekeerd glasschilderen uitgeprobeerd. De gratis cursus vindt plaats van 10.00 tot 13.00 uur.

In het Museum Kloster Bentlage kun je aan de slag met een vergrootglas en houtskool.

Ook op dinsdag 4 juli is het museumatelier van Museum Kloster Bentlage van 10.00 tot 13.00 uur open voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Onder het motto “Goed kijken, tekenen met houtskool” ontdekken de jonge cursisten de wereld door een vergrootglas. Samen verkent de groep de tentoonstelling in de slaapzaal met werken van de Engelse kunstenares Johanna Love, die zelfs een microscoop heeft gebruikt om sommige foto’s te maken. Hoe zien kleine en onopvallende dingen eruit als je ze van dichtbij bekijkt? De cursisten kunnen dit onderzoeken en vastleggen op papier met het speciale tekenmedium houtskool.

Schilderen met pastel

En weer een week later staat schilderen met pastelkrijt op het programma. Op 11 juli worden kinderen van 10 tot 14 jaar uitgenodigd om in het atelier in het Falkenhof Museum vrolijke pasteltekeningen te maken. Geïnspireerd door de stillevens in de museumcollectie maken ze heldere schilderijen geschilderd met pastelkrijt op stof – een geweldige techniek die erg populair was bij veel bekende kunstenaars in de 19e eeuw.Het zomervakantieprogramma van de gemeentelijke musea bevat ook twee cursussen in de zoutwerkplaats, waar kinderen van 7 tot 10 jaar op 19 en 20 juli hun zoutwerkdiploma kunnen halen. Deelnemers leren over enkele van de taken van de vroegere zoutzieders en koken natuurlijk ook hun eigen zout uit de Bentlager pekel.De laatste cursus in de laatste week van de vakantie is “Landschap schilderen in acryl” in Museum Falkenhof.

De data op een rij:– Vakantiecursus “Schilderen in glas” in Museum Falkenhof op di, 27 juni, 10.00 – 13.00 uur, voor kinderen van 10 tot 14 jaar – in het kader van het project Kulturrucksack van de deelstaat NRW, gratis- Vakantiecursus “Goed kijken, getekend met houtskool” in Museum Kloster Bentlage op di, 4 juli, 10.00 – 13.00 uur, voor kinderen van 7 tot 12 jaar, € 3 per kind- Vakantiecursus “Fleurige plaatjes in pastel” op di, 11. juli, 10-13 uur, voor kinderen van 10-14 jaar – in het kader van het project Kulturrucksack van de deelstaat NRW, gratis- Vakantiecursus “Salinendiplom” in de zoutwerkplaats op dinsdag 19 juli, 10-12.30 uur, voor kinderen van 7-10 jaar, € 3 per kind- Vakantiecursus “Salinendiplom” in de zoutwerkplaats op woensdag 20 juli, 10-12.30 uur, € 3 per kind – Vakantiecursus “Salinendiplom” in de zoutwerkplaats op woensdag 20 juli, 10-12.30 uur, € 3 per kind – Vakantiecursus “Salinendiplom” in de zoutwerkplaats op woensdag 20 juli, 10-12.30 uur, € 3 per kind . 10-12.30 uur, voor kinderen van 7 tot 10 jaar, € 3 per kind- Vakantiecursus “Landschap schilderen met acryl” op donderdag 3 augustus, 10-13 uur, voor kinderen van 10 tot 14 jaar – in het kader van het project Kulturrucksack van de deelstaat NRW, gratis.

Informatie en registratie:Bezoekersdienst van de gemeentelijke musea Rheine Tel: 05971 – 939 711,