Nieuws

Strauhspier en shantykoor Rheine spelen zondag muziek in het stadspark

Der Shantychor tritt am Sonntag im Stadtpark auf.

Rheine. Op zondag 25.06.2023 spelen twee ensembles live in het Stadtpark. Deel één van het programma van de Stadtparkconcerten van dit jaar op deze zondag is de groep Strauhspier, bekend in Rheine.

De groep “Srauhspier

Om 14.00 uur stapt het trio voor het publiek en geeft een anderhalf uur durend concert in het Stadtpark Rheine. De winnaars van de culturele prijs van 1991 kijken uit naar een concert in hun thuisland. Strauhspier houdt van de Nederduitse taal en van muziek maken. Ze verbinden generaties met elkaar. In hun liedjes zingen Strauhspier over het dagelijkse tragikomische banale, dat wil zeggen: liefde, lust en boerenkool. Zij zijn de strohalm waar iedereen zich aan vasthoudt die de Nederduitse taal niet wil laten sterven!

Vanaf 16.30 uur zal het shantykoor Rheine 2013 e.V. de stemming erin brengen in het Stadtpark. “We zijn blij dat we hier eindelijk weer kunnen optreden,” zegt koorvoorzitter Stephan Prinzmeier. Elk jaar worden ensembles en koren, maar ook vocale solisten en instrumentalisten, uitgenodigd om te zingen en muziek te maken voor hun medeburgers in de traditionele “Stadtparkkonzerte” serie van de stad Rheine.

Het shantykoor Rheine, dat dit jaar 10 jaar bestaat, brengt een mix van bekende shanty’s en zeemansliederen voor het publiek. “We kunnen alle kneepjes van het vak! We vinden het belangrijk dat onze vreugde van het podium overslaat op het publiek,” vertelt Prinzmeier. Van optredens in Rheine tot de grote podia op het Hamburg Harbour Festival en in Nederland, het shantykoor heeft het al gemaakt. “Met wind in de zeilen en kracht in onze stemmen, hebben we al heel wat meegemaakt,” zegt de voorzitter van het koor trots. “Maar onze thuishaven is nog steeds onze favoriete plek.”

De Stadtparkconcerten vinden elke tweede en vierde zondag plaats van eind mei tot eind augustus in het Stadtpark Rheine. De toegang is gratis. Je kunt naar de muziek luisteren onder het genot van een kopje koffie in het Stadtparkrestaurant. De Stadsparkconcerten worden georganiseerd door de Culturele Dienst van de stad Rheine. De stad wordt bij de organisatie ondersteund door Schürmann Catering und Eventmanagement en de Stadtparkverein Rheine. Het volledige concertprogramma en meer informatie zijn te vinden op www.Rheine.de/stadtparkkonzerte.