Nieuws

Paleizen en Kastelen Dag in Rheine

Fotos: Ulrich Wozniak (Familie im Falkenhof Museum)

De zesde Dag van Kastelen en Paleizen trekt bezoekers met een gevarieerd programma. Meer dan 30 landgoederen, adellijke residenties en voormalige kloosters doen dit jaar mee in het Münsterland. Op zondag 18 juni is er veel geschiedenis om van te genieten, evenals actuele culturele evenementen. Het programma vindt zowel in de historische gebouwen als in de open lucht plaats en kan in zijn geheel worden bekeken op de centrale website www.schloessertag.de. In het Falkenhof Museum Rheine kunnen bezoekers tijdens de “7 Highlights Tour” kennismaken met de spannende verhalen achter afzonderlijke objecten in de museumcollectie. De twee museumgidsen Christel Mahlmann en Marianne Probst hebben deze speciale weergaven van geselecteerde “schatten” van het Falkenhof Museum voor de gasten samengesteld en zullen ook ingaan op de vroegere aristocratische bewoners van het huis en het verleden van de Emsstadt. Er worden twee gratis rondleidingen aangeboden, die om 11.00 en 12.00 uur beginnen.Van 14.00 tot 17.00 uur wachten de live sprekers in het kloostermuseum Bentlage op geïnteresseerde gasten om een ontspannen gesprek aan te gaan en vragen met kennis van zaken te beantwoorden. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen waarom en wanneer het voormalige klooster van de Teutoonse ridders werd omgebouwd tot een kasteel. De nieuwe speciale tentoonstelling “Johanna Love. Tekenen in de Tuin van de Oneindige Tijd”, waarin spannende onderwerpen als relikwieën, microscopie en tekenkunst worden gecombineerd. Toegang tot de speciale tentoonstelling is gratis op deze dag. Informatie: tel. 05971 – 939711.Er is ook een openluchttheatervoorstelling van Shakespeare’s King Lear in Abdij Bentlage om 14.30 uur, op de beproefde manier uitgevoerd door de groep King’s Men. Voor deze laatste voorstelling van dit jaar zijn nog kaarten te koop bij Kloster Bentlage (www.localticketin

Philipp Fölting/ Münsterland e. V. (Westfaalse Galerij in het Museum Kloster Bentlage)