Nieuws

Naar de “heks” of naar de dierentuin?

Vandaag is het officiële einde van het Schützenfest van het Allgemeine Bürgerschützengilde 1616 Rheine. Hoewel er dit jaar geen nieuwe koning is gevonden en Matthias Jansen de schutters afwisselend als “Koning der Koningen” door het jaar zal leiden, zullen de clubleden de kans om te “heksen” niet laten liggen. Na een ochtendpint bij Bertling trekken ze de natuur in. Het belangrijkste doel is om sportieve activiteiten te doen. Natuurlijk wordt er ook een biertje of twee gedronken. Helaas moet ik als rolstoelgebruiker de sportieve activiteiten aan me voorbij laten gaan. Ik drink ook geen alcohol, want ik moet nog rijden. De “nul-alcoholgrens” geldt ook voor rolstoelgebruikers.

Als alternatief gaan we vandaag weer naar de Allwetterzoo in Münster. Hier zit een bijzondere vis die volgens de evolutietheorie een voorouder van alle schutters zou kunnen zijn, de: