Nieuws

Oude spoorweg in nieuwe pracht

Samenwerking tussen het kinderdagverblijf Hofzwerge e. V. en de Caritas Emstor-werkplaatsen

Rheine.cpr. Malte en Henrik, allebei twee jaar oud, roepen luid om hulp in het kinderdagverblijf Hofzwerge. Ze willen de houten treinbaan bouwen en op de een of andere manier lukt het niet. De frustratie slaat al snel toe. Ze hadden gepland om tegen elkaar te racen met hun treinen. Natuurlijk vinden ze snel hulp en beginnen ze vrolijk aan hun wedstrijd. De leerkrachten kwamen op het idee om de trein op een houten plank te monteren en meteen met het spel te beginnen!

Door het werk van een vader in de Caritas Emstor-werkplaatsen in het beroepsopleidingsgebied ontstond het idee om iets samen te doen. De jongeren in het beroepsopleidingsgebied kunnen creatief en handmatig werk doen en ook een aantal ontwikkelingsdoelen nastreven. Bovendien dient het projectwerk een goed doel, zegt Markus Döpker, hoofd van de Caritas-Emstor werkplaatsen. De creatieve mensen gaan met veel interesse en toewijding aan de slag. Een decoratieve plaat is artistiek gemaakt met verf, waarna het railsysteem inclusief het station en de bruggen erop werden bevestigd. Er werd gemeten, geboord en geschroefd. De deelnemers aan de beroepsopleiding van de Caritas Emstor-werkplaatsen hadden duidelijk veel plezier bij het bouwen van dit project voor de kinderen van het kinderdagverblijf Hofzwerge Dutum e.V., aldus de groepsleider van de beroepsopleiding, Martin Buhl.

De kinderen van het kinderdagverblijf zijn erg enthousiast en veroveren het spel dat is gemaakt in nieuwe pracht. De vreugde is groot aan alle kanten. Met een persoonlijke ontvangst, taart en vrolijk gezang bedankte het kinderdagverblijf Hofzwerge de medewerkers van de beroepsopleidingsafdeling van de Caritas Emstor-werkplaatsen voor hun geweldige samenwerking.