Nieuws

Gastheer wint de beker

36e voetbaltoernooi van het Caritas Kinder- en Jeugdhuis

Rheine.cpr. In het weekend organiseerde het Caritas Kinder- en Jeugdhuis voor de 36e keer haar traditionele voetbaltoernooi in Rheine. Voor het eerst werd het toernooi gespeeld op het kunstgrasveld van het FCE Rheine am Delsen. Dit keer streden de bedrijfssportteams van de politie, het stadsbestuur Rheine, de arrondissementsrechtbank, de Stadtsparkasse Rheine, de Caritas vereniging en het Caritas kinder- en jeugdhuis als gastheren om de populaire wisselbeker.

In de stralende zon streden de teams dit jaar voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. De beproefde scheidsrechters Christian Keisel en Günter Stockhorst werden soms geconfronteerd met combinatievoetbal op een opwindend niveau. Hoewel er geen gebrek aan ambitie was, werden alle wedstrijden altijd eerlijk gespeeld.

Uiteindelijk stond alleen de gastheer, het Caritas Kinder- en Jeugdhuis, met 12 punten boven het als derde geplaatste team van het stadsbestuur Rheine met 10 punten en het als tweede geplaatste team van de politie met 11 punten. De politie, met hun speler-coach Niklas Dyker, die een uitstekend toernooi speelde en geen doelpunt tegen kreeg, verloor hun kans op de titel in de laatste wedstrijd tegen het sterke team van de Stadtsparkasse met aanvoerder Alex Runge. Zo kon het team van het kindertehuis met de meeste punten en de meeste doelpunten (14) de wisselbeker weer in ontvangst nemen onder luid gejuich van de toeschouwers.

Na het toernooi kwamen alle teams voor de derde helft samen in het vergadercentrum van het Caritas kinder- en jeugdhuis. Daar bespraken ze tot diep in de nacht een of andere spelscène onder het genot van lekkernijen van de grill. Speciale dank gaat uit naar de FCE Rheine, die opnieuw een locatie ter beschikking stelde, de scheidsrechters en hardwerkende helpers achter de schermen die ervoor zorgden dat alles soepel verliep en dat de catering uitstekend was. Tijdens de avond kwamen de eerste inschrijvingen voor de volgende editie van dit geweldige traditionele toernooi al binnen.