Nieuws

Cantus Reni en het Accordeonorkest Schüttorf op zondag in het Stadtpark

Rheine. Hoe leuk is het om het genot van koffie en gebak te combineren met de ervaring van livemuziek op een zondagmiddag in Rheines Stadtpark. Het tweede Stadtparkconcert van dit jaar wordt geopend door het vrouwenkoor Cantus Reni, aanstaande zondag, 11.06.2023, om 14.00 uur. Op deze middag brengt het koor een bonte mix van melodieën, voornamelijk in het Duits, passend bij de lente. Het gaat over liefde, vrede en vreugde. Cantus Reni viert dit jaar het 40-jarig bestaan van het koor en heeft voor dit jubileum een lied gecomponeerd en gearrangeerd over onze stad Rheine. Op deze dag beleven ze een echte première, want het lied Rheine wordt voor het eerst gezongen voor publiek in het stadspark.

De gemengde groep van momenteel 36 zangers, van wie sommigen al bij de groep zijn sinds de oprichting in 1983, wil één ding overbrengen, namelijk dat het plezier van het zingen overslaat op het publiek. Onder het motto “We are all Cho(h)r – every voice counts” nodigt Cantus Reni u van harte uit voor het concert in het Stadtpark op zondag. Het concert eindigt rond 15.30 uur.

Aansluitend is het Accordeonorkest Schüttorf te gast in het Stadtpark Rheine. Van 16.30 tot 18.00 uur spelen ze veel populaire melodieën uit musicals, filmmuziek en allerlei bekende hits uit hun repertoire. Zo spelen ze melodieën uit de musical “Grease”, de films “Rocky” en “Dirty Dancing” en grote hits van Boney M., Gilbert Becaud, Toto en Coldplay. Bijzonder interessant is de “Israeli Suite No. II”, die voor één keer laat horen dat de accordeon ook “heel anders” kan klinken.

Het huidige accordeonorkest Schüttorf werd op 11 oktober 1953 opgericht door 5 muziekidealisten, waaronder Günter Worbs als jarenlange dirigent, onder de naam “Harmonika-Freunde Schüttorf”. Het eerste openbare concert vond plaats op 16 april 1955. Tijdens verdere concerten werden gevarieerde programma’s gespeeld in verschillende bezettingen, van accordeonduo tot volledig orkest. In de daaropvolgende jaren groeide de groep uit tot 17 leden. Een bijzonder hoogtepunt in de geschiedenis van het orkest was zeker de deelname aan het Harmonica World Festival in Luzern (1964). Hier ontmoetten 540 orkesten met meer dan 6.000 spelers uit 21 landen elkaar.

Sinds 2006 staat het Accordeonorkest Schüttorf onder de muzikale leiding van muziekdocente Ellen Ütrecht, die voor haar studie ook actief was als speelster. Momenteel bestaat het accordeonorkest uit ongeveer 30 actieve muzikanten. Iedereen die actief wil worden in het accordeonorkest is van harte welkom. Informatie over contact en repetities is te vinden op www.akkordeonorchester-schuettorf.de.

De Stadtparkconcerten vinden elke tweede en vierde zondag van eind mei tot eind augustus plaats in het Stadtpark Rheine. De toegang is gratis. Koffie en drankjes zijn ook verkrijgbaar in het Stadtparkrestaurant. De Stadtparkkonzerte worden georganiseerd door de culturele dienst van de stad Rheine. De stad wordt bij de organisatie ondersteund door Schürmann Catering und Eventmanagement en de Stadtparkverein Rheine. Het volledige concertprogramma en meer informatie zijn te vinden op www.Rheine.de/stadtparkkonzerte.