Nieuws

Nieuwe ruimtes – openen, tonen en inschakelen

Neem deel aan de Interculturele Week van 23 september tot 03 oktober

Rheine. Sinds 1975 wordt de IKW landelijk in vele steden georganiseerd. De Oecumenische Voorbereidingscommissie voor de Interculturele Week is de belangrijkste initiatiefnemer van de projectweek. Elk jaar vinden in september ongeveer 5.000 evenementen plaats in meer dan 600 steden en gemeenten. Het motto van dit jaar “New Spaces” laat veel ruimte voor interpretatie.

Ontwerp, open, betreed of bouw “nieuwe ruimtes”. De actieweken bieden veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en te informeren. De IKW begint op 23 september met een “open dag” in het ontmoetingscentrum Mitte51 in de wijk Dorenkamp. Het slotevenement, de BÜRGERPICKNICK op 3 oktober, vormt de afsluiting van de actieweek. Er staan ook een kleurrijk podiumprogramma, talrijke (hands-on) kraampjes en eten uit de hele wereld op het programma. BÜRGERPICKNICK wordt georganiseerd door de Integratieraad van de stad Rheine in samenwerking met Rheine. Toerisme. Veranstaltungen e.V., de Dienst Migratie en Integratie van de Caritasvereniging Rheine en de afdeling Scholen, Sociale Zaken, Migratie en Integratie van de stad Rheine.

Om een divers en gevarieerd programma te kunnen aanbieden in Rheine is de steun nodig van verenigingen, belangengroepen, onderwijsinstellingen en talrijke vrijwillige helpers. Een workshop, een vrijetijdsbesteding of project, een gespreksronde of een tentoonstelling – talloze mogelijkheden kunnen de Interculturele Week in Rheine verrijken. Iedereen die wil deelnemen en ideeën of projecten heeft voor de IKW en de CITIZEN’S PICKNICK in Rheine kan zich online registreren tot 19.06.2023 op www.Rheine.de/ikw-buergerpicknick. Of scan gewoon de QR-code en doe mee.

Meer informatie is ook beschikbaar op www.Rheine.de of www.interkulturellewoche.de. De contactpersoon voor de IKW is Jessica Stallmann, tel.: 05971/8003133, e-mail: ; de contactpersoon voor de BÜRGERPICKNICK is Anja Ohlrogge, tel.: 05971 8006511, e-mail: ohlrogge@Rheine-tourismus .de.