Nieuws

Kinderen voetballen met ex-international Christian Pander

Christina Schulze Föcking und Cristian Pander beim Training.

Lid van de Landtag Christina Schulze Föcking organiseert trainingssessie

RheineWettringen/ . cpr. Dribbelen, mikken en schieten op het doel – op het sportveld van Campus St. Josef in Wettringen draaide alles om voetbal. Meer dan 40 kinderen en jongeren uit het kinder- en jeugdhuis van Caritas beleefden een bijzonder soort training. Christian Pander, voormalig speler van het Duitse nationale elftal, stond hen terzijde op het veld.

Het was niet alleen mooi weer, maar de sfeer in de groep was gewoonweg geweldig. Dat was de ervaring van Christina Schulze Föcking (CDU), het plaatselijke parlementslid dat de middag had georganiseerd. “Al bij het betreden van het veld zag je de enorme verwachting van de kinderen en jongeren. Deze positieve energie en de heerlijke zon hebben ons door de middag heen gesleept.” Na de warming-up hielden Christian Pander en zijn supporter Stefan Woischner verschillende oefeningen voor de enthousiaste jonge voetballers. De gevarieerde wedstrijden en spelletjes, zoals het hoedenparcours of de keeperstraining, hadden zowel de ambitie als de teamgeest aangewakkerd. Het doel was het zelfvertrouwen van de kinderen te versterken en samen te groeien als een team.

“Ik ben heel dankbaar dat Christian Pander mijn idee onmiddellijk heeft overgenomen en zijn pure enthousiasme voor voetbal op alle deelnemers heeft overgebracht”, aldus het parlementslid, dat blij was zoveel stralende gezichten te zien. Dat Stefan Woischner en hij de tijd nemen voor de kinderen en jongeren is allesbehalve vanzelfsprekend. Maar de reactie van de kinderen op de training spreekt voor zich en laat zien dat de reis naar Wettringen de moeite waard was. Ook burgemeester Berthold Bültgerds bezocht de gasten tijdens de training op het sportveld.

Pander, die als oud-international kan terugkijken op een succesvolle voetbalcarrière, was enthousiast over de motivatie en het talent van de jonge voetballers. Hij was blij dat hij de kans kreeg om zijn ervaring en liefde voor de voetbalsport met de kinderen en jongeren te delen. “Het was enorm leuk, de tijd vloog voorbij en we zullen ons de mooie middag zeker nog lang herinneren.”

Het Kinder- en Jongerenhuis is blij met bijzondere activiteiten als deze, die de kinderen en jongeren nieuwe perspectieven bieden en hen onvergetelijke momenten bezorgen. “Het positieve effect van de voetbaltraining op de gemeenschapszin en de individuele ontwikkeling van de deelnemers is duidelijk merkbaar.” De sportieve sessie onder de professionele leiding van Christian Pander was een compleet succes, zei hij.

Bij de barbecue na afloop waren alle deelnemers het erover eens dat het evenement nog lang in hun geheugen gegrift zal blijven. Het was een middag geweest met veel saamhorigheid, vol plezier en mooie momenten. “We zouden het zo altijd weer doen.”

Caritas Kinder- en Jeugdhuis

Het Caritas Kinder- en Jeugdhuis is een curatieve en inclusieve jeugdzorginstelling voor de ambulante, dagbehandeling en opname van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met uitgebreide ondersteuningsbehoeften. Een gedifferentieerd spectrum van ambulante en klinische hulp voor gezinnen alsmede diagnostische/therapeutische diensten ronden het totale aanbod af. De curatieve onderwijsactiviteiten worden geconcretiseerd in specifieke concepten voor de gedifferentieerde zorg en ondersteuning van jongeren en hun familieleden, ongeacht hun sociaal-culturele achtergrond en religieuze oriëntatie.