Nieuws

Portugese consul-generaal op inaugureel bezoek aan Rheine

Foto: Stadt Rheine (v.l.:) Dr. Peter Lüttmann, Generalkonsulin Lídia Nabais und Reiner Wellmann.

Rheine. RheineConsul-generaal Lídia Nabais heeft burgemeester Dr. Peter Lüttmann ontmoet voor haar inaugurele bezoek aan het stadhuis (wij berichtten). Zij werd twee jaar geleden benoemd tot consul-generaal van Portugal, dat in Düsseldorf is gevestigd. Vanwege de pandemie was een bezoek toen helaas niet mogelijk. Rheine Peter Lüttmann was zeer verheugd over het officiële bezoek en de hernieuwde persoonlijke ontmoeting, hij heeft immers een belangrijke Portugese gemeenschap. RheineLeiria Leiria Rheine De eerste ontmoeting vond plaats in het kader van de viering van de 25e verjaardag van de jumelage – al in 2021. Bij de huidige uitwisseling stond allereerst de jumelage tussen en centraal, vandaar dat Reiner Wellmann, voorzitter van de jumelagevereniging, graag deelnam. Rheine Volgens Nabais is een van de slechts zes steden in Noordrijn-Westfalen die een partnerschap met een Portugese stad onderhouden. Volgens haar is dit partnerschap echter des te levendiger. Dat blijkt onder meer uit de huidige uitwisseling van stagiairs tussen de partners. RheineDoor bemiddeling van de stad en de stedenband proberen jongeren en jongvolwassenen gedurende enkele maanden hun vaardigheden uit in verschillende r-bedrijven.

Leiria RheineAndere onderwerpen waren actuele informatie van , die onlangs tot sportstad is uitgeroepen, en actuele projecten in de stad . RheineIn dit verband gaf Lüttmann met name informatie over de ontwikkeling van het stadscentrum, het woningbouwoffensief van de stad en de talrijke nieuwe gebouwen en renovaties van en bij r scholen.De consul-generaal was bijzonder onder de indruk van de culturele diversiteit en de bijzondere uitstraling van Bentlage. Aan het eind van het bezoek sprak iedereen de wens en het verlangen uit om de goede betrekkingen en vriendschappelijke contacten te onderhouden en te intensiveren.