Nieuws

Nieuwe vuurschalen voor de Hünenborg

Foto (Stadt Rheine), v.l.: Gerald Schneege (TBR), Martin Hoffknecht, Daniel Niehues, Laura-Jane Klein, Frank Stegemann und Dirk Vogt vom Stadtteilbeirat.

Rheine. Rheine Vorige week hebben de medewerkers van Technische Betriebe (TBR) nieuwe vuurschalen geplaatst in de Hünenborg. Nadat de oude vuurschalen enkele jaren geleden waren gestolen, zijn niet alleen de leden van de wijkadviesraad Bentlage/Wadelheim/Wietesch/Schleupe erg blij met de nieuwe schalen. De districtsadviesraad zet zich al meer dan tien jaar bijzonder in voor de opwaardering van de Hünenborg als verblijfs- en ontspanningsplaats. “Des te verheugender is het dat onze inspanningen om de twee nieuwe schalen aan te schaffen succesvol waren en dat dit hoofdstuk nu is afgesloten”, aldus Laura-Jane Klein, voorzitter van de wijkadviesraad. De aanschaf werd mogelijk gemaakt door het Masterplan Groen. Dat werd in 2019 aangenomen als het eerste stadsbrede en geïntegreerde concept voor de ontwikkeling van groen en open ruimtes. Een van de belangrijkste doelen is het verbeteren van de leef- en woonkwaliteit door passende maatregelen.

Ook de Hünenborg wint zichtbaar aan aantrekkingskracht. Niet alleen door het jaarlijkse vliegerfestival, maar ook door andere projecten zoals de panorama ligstoelen die al zijn geplaatst of de informatieborden die in de planning staan.