Nieuws

Fietspad “Vriendenweg” ingereden

Auf dem Weg in den Stadtpark wurde ein kurzer Stopp auf dem Borneplatz eingelegt.

Gasten van de partnergemeente Borne op het barbecuefeest in het Stadtpark

Als het hier koud is, trekken veel mensen naar het zuiden.

Als de temperaturen in Nederland vergelijkbaar zijn met die hier, gaan ze naar het oosten…

Dat is althans wat er gebeurde met 25 vrouwen en mannen van Borne die ‘s ochtends vroeg bij 2 graden Celsius op weg gingen naar hun zusterstad Rheine. Ze deden dat op de fiets, want ze gingen naar het barbecuefeest in het Stadtpark.

En ze deden dat op de fiets, omdat ze de nieuwe “Vriedenweg” moesten inwijden. Het fietspad, dat werd ontwikkeld voor het 40-jarig bestaan van de stedenband tussen Borne en Rheine.

Deze tocht was een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar.

Rond het middaguur kwamen de vrienden van Borne aan in het stadspark en werden enthousiast ontvangen door de leden van de stedenband. En niet alleen door hen, maar ook door honderden bezoekers van de traditionele Vaderdagbarbecue.

Fietsen paste perfect bij deze tocht, want tegelijkertijd werd het startschot gegeven voor de stadsfietscampagne van dit jaar onder het motto “We verdedigen onze titel”. Het doel van deze drie weken durende campagne is niet alleen om zoveel mogelijk kilometers te verzamelen, maar ook om iets te doen voor de bescherming van het klimaat en de eigen gezondheid.

“Dat ontmoetingen zoals vandaag plaatsvinden, is te danken aan het partnercomité Borne en de stedenbandvereniging Rheine “, prees locoburgemeester Fabian Lenz in zijn welkomstwoord. “Door hun energieke werk worden ontmoetingen georganiseerd en uitgevoerd of soms gewoon geïnitieerd. Bij deze hartelijk dank voor deze inzet!”

Veel stedenbanden bestaan immers grotendeels alleen op papier, of er is het verplichte bezoek van de bestuurs- of raadshoofden eens per jaar.

“Dat is gelukkig niet het geval bij het partnerschap tussen Borne en Rheine. Dit partnerschap heeft vele facetten en pijlers en het mooiste is dat er vele vriendschappen uit zijn gegroeid.

De gasten van Borne werden bij het Offlumermeer in Neuenkirchen opgewacht door een kleine delegatie van Rheine.
De medewerkers van Rheine.Tourismus.Veranstatungen hadden in het Stadtpark een jubileumterrein ingericht.
Overal in het park hingen Europese vlaggen om de gasten te verwelkomen.
Na de ontvangst was er een gezellig samenzijn tussen vrienden.
Voorzitter Reiner Wellmann (r.) toostte op de samenwerking met een speciale gast: Rob Welten, oud-burgemeester van Borne en nu in dezelfde functie werkzaam in Haaksbergen, is voorzitter van de Euregioraad.
De met Europese vlaggen versierde “fietsen” stonden klaar voor de terugreis.