Nieuws

BARBECUEFEEST – DE STADSPARKPICKNICK

Het barbecuefeest op Hemelvaartsdag – traditiegetrouw in het stadspark

Op donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) wordt het barbecueseizoen in het Stadspark geopend – zoals al meer dan 40 jaar traditioneel. RTV nodigt u uit voor het grote barbecuefeest, de Stadtpark Picnic, vanaf 11.00 uur! Dankzij de steun van de Volksbank Münsterland Nord eG, de Rolinck Brouwerij en de Stadtwerke Rheine wordt er weer een kleurrijk programma samengesteld.Flyer Grill Party, 6596 KB

Wie nog geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om te “grillen” op het grote barbecuefeest in het stadspark. Naast vele barbecues, die gratis gebruikt kunnen worden en waarop “meegebrachte” etenswaren kunnen worden opgefrist, wacht de gasten een breed gastronomisch aanbod.

Ravotten, spelen, plezier maken… het kleurrijke spelaanbod op de kinderspeelplaats zorgt voor blije kinderen en ontspannen ouders. Dankzij de steun van een groot aantal instellingen is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te doen. Het team van “House of Taekwondo” staat klaar om alle belangstellenden te informeren en te vermaken.

Springkussens en draaimolens zullen de harten van kinderen sneller doen kloppen, evenals “Movement & Co.” voor kinderen en jongeren, georganiseerd door het Jakobi Youth Centre.

De kanovereniging Rheine 1950 e.V. is er dit jaar ook bij en zal zich presenteren met kano-aanbiedingen op de vijver en u uitnodigen om mee te peddelen.

Het programma begint om 11.00 uur voor het showpodium met demonstraties van lokale clubs. Het publiek kan zich vergapen aan een kleurrijk programma van de “Mesumer Feldmäuse”, de “Stadtgarde Rheine”, “Modellierton”, “Rheiner tanzt”, “Tanz und mehr” en de “Taekwon-Do Rheine”.

De band “Alacoustic” zal om 15.00 uur het podium betreden. Met covers van rock, pop, soul, funk, latin & co zullen zij dit jaar het grasveld van het Stadtpark op zijn kop zetten. Het programma varieert van de jaren 60 tot de beste nummers van de jaren 2000.

In de concertschaal begint het programma om 11.00 uur met “The Real Fakes” – covermuziek vertolkt door de bekende Rheinensers Conny “Don” Skibbe, Wencke Glomb en John “Fake” Hermühlen. Daarna zal de Ibbenbürense band “All Night Long” voor de juiste sfeer zorgen met R&B-groove en meerstemmige zang.

“We zullen onze titel verdedigen!” Dat is het doel van het stadsfietsen dit jaar. Rheine doet weer mee! Het startschot voor de actie is om 13.00 uur op de grote weide. Het doel is om drie weken lang te strijden om fietskilometers te verzamelen en zo actief het klimaat te beschermen en je eigen gezondheid te bevorderen, en de fietspromotie van de stad te ondersteunen. Het is leuk! Meedoen is alles. Elke kilometer telt. Inschrijven kan eenvoudig via www.stadtradeln.de.

Tijdens de barbecue wordt ook een bijzonder jubileum gevierd. De stedenband Rheine – Borne bestaat 40 jaar! Ter gelegenheid hiervan is een nieuw fietspad ontwikkeld dat de gemeenten met elkaar verbindt. Onze vrienden uit Nederland komen op deze dag naar Rheine in het stadspark over deze nieuwe “Vriendenweg” – het vriendschapsfietspad. De gasten van Borne worden rond 13.00 uur ontvangen. Enkele honderden Europese vlaggen zullen worden uitgedeeld om de gasten te verwelkomen.

De flyer is gratis verkrijgbaar bij het RTV-kantoor. De flyer is ook verkrijgbaar bij het podium in het Stadtpark.