Nieuws

Dit komt uit het hart

Bewohnende des Franz-Wolters-Hauses bei der Übergabe des Fahrzeugs mit Marlies Scheinert (3. v. l.), Hausleiterin Anna Ricker (4. v. l.) und Wohnverbundsleitung Stefan Höge (6. v. l.).

Gulle gift voor het Franz Wolters Huis in Neuenkirchen

Neuenkirchen/Rheine. cpr. Ze hebben lang op de nieuwe bestelwagen gewacht. Nu waren de bewoners van het Franz-Wolters-Haus van Caritas Rheine in Neuenkirchen blij om het in ontvangst te nemen. Het elektrisch aangedreven voertuig biedt de bewoners een grotere mobiliteit en maakt het voor hen gemakkelijker om deel te nemen aan het sociale leven, omdat zij nu gemakkelijker diensten buiten de instelling kunnen bereiken.

Het Franz-Wolters-Haus maakt deel uit van de woonvereniging Jacob-Meyersohn van Caritas Rheine. Deze biedt een breed scala aan ondersteunende en residentiële diensten voor mensen met een handicap in Rheine, Neuenkirchen en Wettringen. Het personeel in de voorzieningen ondersteunt mensen met een handicap door uitgebreide hulp te bieden op alle gebieden van het leven. Zij laten zich daarbij leiden door de individuele ondersteuningsbehoeften en wensen van het individu.

De aankoop van dit busje en de rolstoeltoegankelijke apparatuur is mogelijk gemaakt door de nalatenschap van Irmgard Deventer, een overleden moeder van een voormalige bewoner van het tehuis. Marlies Scheinert, jarenlang de beste vriendin van Deventer, ondersteunde het gebruik ervan en droeg ook bij aan de donatie.

Zowel het personeel als de bewoners zijn even blij met deze nieuwe aanwinst – enerzijds vanwege de persoonlijke band met de schenkers, anderzijds omdat dit een bijdrage is aan de klimaatbescherming. Het nieuwe voertuig is een bestelwagen met zuiver elektrische aandrijving. Het Franz-Wolters-Haus past daarmee naadloos in het duurzame mobiliteitsconcept van Caritas Rheine, dat ernaar streeft het wagenpark van haar instellingen op termijn zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken.