Nieuws

“Ongebroken solidariteit”

DGB-rally voor het eerst weer op Rheiner Marktplatz

Voor het eerst na vele jaren werd de mei-bijeenkomst van de DGB en de afzonderlijke vakbonden weer op het marktplein gehouden. In een stralende zon kwamen vele belangstellenden luisteren naar de toespraken van de sprekers.

De teneur van de toespraken: De wereld bevindt zich in een permanente crisismodus: energiecrisis, klimaatcrisis, de oorlog in Oekraïne, hoge inflatie en de gevolgen van de Coronapandemie zorgen voor onzekerheid en storten veel mensen in existentiële zorgen. “Wij vakbonden staan aan hun zijde. Samen zetten we op de Dag van de Arbeid een zichtbaar teken voor een rechtvaardige en vreedzame toekomst, voor een sterke welvaartsstaat en efficiënte overheidsdiensten. Samen staan we in ongebroken solidariteit!”

De bijeenkomst werd opnieuw omlijst door het koor “Signale”, dat enkele stukken ten gehore bracht: