Nieuws

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Partnerschapsvereniging nodigt u uit voor een uitstapje naar “Borne op zi’jn Best”

Rheine/Borne. Veel Rheinensers nemen komende zondag deel aan het populaire evenement “Borne op zi’jn Best” in de Rheiner zusterstad. De bus van de stedenband is met 70 deelnemers bijna volgeboekt. Het vertrek is op 16 april om 12.00 uur vanaf de Emstorplatz aan de Osnabrücker Straße. De terugreis is gepland voor 17.00 uur. Veel Rheineners zullen het evenement echter ook rechtstreeks met de auto bezoeken.

Er is veel livemuziek, een kunstmarkt, een culinair aanbod en natuurlijk de wedstrijd voor de mooiste levende standbeelden. 70 “levende standbeelden” zijn te bewonderen in de stegen van Borne. Deze wedstrijd is de grootste van Nederland. De kunstenaars komen uit vele Europese landen. Helaas kunnen zes kunstenaars uit Oekraïne de reis niet maken. Het stemmen op de publieksfavorieten, waaraan ook bezoekers van Rheine kunnen deelnemen, vindt de hele middag plaats. De prijsuitreiking vindt aan het eind van de middag plaats.

Deelnemers van Rheine krijgen in de bus een overzichtskaart om de weg te vinden. Borne verwacht zondag 30.000 tot 35.000 bezoekers. Aangezien de weersvoorspellingen ook vroege lentetemperaturen voorspellen, zijn de omstandigheden voor een mooie middag in de zusterstad Rheineuitstekend.

www.hetbestevanBorne.nl