Nieuws

City Rheine gaat de nieuwe ronde in als titelverdediger

STADTRADELN 2023 – inschrijvingen nu mogelijk!

Rheine. Sinds 2017 trappen de burgers van de stad Rheine zeer succesvol en krachtig mee in de STADTRADELN-campagne van het Klimaatverbond voor meer klimaatbescherming en fietsen.

Dit jaar, van 18 mei tot 7 juni 2022, neemt de stad opnieuw deel – dit keer zelfs als titelverdediger, want vorig jaar reden de enthousiaste fietsers van Rheine naar de eerste plaats in de inmiddels wereldwijde wedstrijd. Burgemeester Dr. Peter Lüttmann heeft er alle vertrouwen in dat de fietsliefhebbers van Rheineook in 2023 weer met veel enthousiasme aan STADTRADELN zullen deelnemen. “De STADTRADELN wordt in Rheine gesteund door een brede laag enthousiaste en milieubewuste mensen. Dat blijkt niet alleen uit de betrokken deelname van de raadsleden of de vele schoolkinderen die zeer succesvol deelnamen aan de schoolfiets en ook in de prijzen vielen.”

“Aanmelden, beginnen met fietsen en veel plezier!” volgens dit motto roept burgemeester Lüttmann dan ook alle burgers op om van 18 mei tot 07 juni 2023 weer hard samen te trappen om het topresultaat van vorig jaar te behalen. Jong en oud, groot en klein, forenzen, recreatieve fietsers, scholieren, leraren, ouders – kortom alle mensen die wonen, werken of naar school gaan in Rheine worden uitgenodigd om in deze periode zoveel mogelijk kilometers te fietsen op een gezonde en klimaatvriendelijke manier.

De STADTRADELN wedstrijd gaat over plezier hebben tijdens het fietsen. Maar bovenal gaat het erom dat zoveel mogelijk mensen in hun dagelijks leven overstappen op de fiets en zo bijdragen aan de bescherming van het klimaat. Om je in te schrijven, ga naar https://www.stadtradeln.de/Rheine. Hier kun je een STADTRADELN team vinden of je aansluiten bij een team om deel te nemen aan de wedstrijd. Tijdens de actieperiode moet de fiets zowel zakelijk als privé zo vaak mogelijk gebruikt worden. De kilometers van een fietstocht met vrienden of een vakantie met de fiets worden ook opgenomen in de statistieken. Vragen over STADTRADELN kunnen worden beantwoord door het organiserende team: Michael Wolters, Tel.: 05971 939330, Rheine@stadtradeln .de of Engelbert Nagelschmidt, ere-fietsfunctionaris, Tel.: 05971 70468, .