Nieuws

Musea: openingstijden met Pasen

De paasvakantie is een goed moment om het museum te bezoeken – met familie, vrienden of alleen. Iedereen is hier welkom. De gemeentelijke musea Rheine nodigen u uit voor gratis museumbezoek op de volgende tijden: Het Museum Falkenhof en het Museum Kloster Bentlage zijn geopend op Goede Vrijdag, Paaszondag en ook Paasmaandag van 10.00 – 18.00 uur. Op zaterdag 8 april gelden de gebruikelijke openingstijden van 14 – 18 uur. Het Josef Winckler Museum in het Salzsiedehaus is op Stille Zaterdag en Paaszondag geopend van 14 – 18 uur. Tijdens een wandeling door de tentoonstellingszalen kunt u bekende en misschien ook nieuwe dingen ontdekken, bijvoorbeeld in het grafisch kabinet van het Falkenhof, waar onder de titel “Von Büchern und Bäumen” een serie prenten van Rolf Escher en tekeningen van verschillende kunstenaars te zien zijn. Verder kan men, afhankelijk van de eigen belangstelling, zijn eigen prioriteiten stellen, te beginnen met munten uit de Romeinse tijd die te vinden zijn op Rheine of middeleeuwse kunstwerken tot modernistische schilderkunst in de Westfaalse galerij van het Museum Kloster Bentlage. In de schilderijen van Otto Modersohn, Bernhard Pankok, Christian Rohlfs of August Macke kunt u zien hoe kunstenaars rond 1900 een monument voor de lente creëerden in heldere landschappen en kleurrijke bloesems. De toegang tot de permanente tentoonstellingen van de stedelijke musea is niet alleen met Pasen maar ook op de andere dagen van het jaar gratis en geïnteresseerde bezoekers kunnen een eerste overzicht van de zwaartepunten van de collectie vinden op www.Rheine.de/falkenhof. Nadere informatie is verkrijgbaar bij het bezoekersbureau op tel. 05971 – 939 711.